У Запоріжжі відновлять багатоповерхівку, яка була пошкоджена через КАБ

У Запоріжжі відновлять багатоповерхівку на Олександрівській, яка була пошкоджена через КАБ.

У Запоріжжі відновлять багатоповерхівку на Олександрівській, яка була пошкоджена через КАБ. Фото: zp.RADA.zp.ua

У Запоріжжі будуть відновлювати багатоповерховий будинок, який пошкодив ворожий КАБ 29 вересня по вулиці Олександрівській.

За словами очільника Запорізької ОВА Івана Федорова, вже укладено договір на виконання технічного обстеження п’ятиповерхового будинку. За попередніми висновками технічного звіту будинок можливо відновити шляхом проведення реконструкції.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Стало відомо, що власники квартир пошкодженого будинку під час зустрічі з владою наголосили на тому, що хочуть відновлення будинку шляхом реконструкції, а не надання житлових сертифікатів.

Тому на сесії міськради вже погодили включення реконструкції житлового будинку №67 по вулиці Олександрівській в Програму відбудови житлового фонду. На це передбачили видатки в 50 тисяч гривень на підготовку предпроєктних робіт.

Як повідомила виконуюча обов’язки директора департаменту ЖКГ Запорізької міськради Інна Внукова, надалі департамент ЖКГ буде звертатися до Запорізької ОВА з проханням у фінансуванні.

Нагадаємо, що внаслідок наймасованішої атаки авіацією у Запоріжжі пошкоджено понад десять пошкоджених багатоповерхівок і приватних будинків, обʼєктів соціальної інфраструктури та нежитлових будівель. Руйнування зафіксовано в трьох районах міста — Олександрівському, Комунарському та Шевченківському.

Джерело

Новини Запоріжжя