У Запоріжжі протягом тижня отруїлися 25 дітей: як вберегтися

У Запоріжжі протягом тижня отруїлися 25 дітей.

У Запоріжжі протягом тижня отруїлися 25 дітей. Фото: slovoidilo.ua

У Запорізькій області за тиждень зафіксували 40 випадків гострих кишкових інфекцій, більшість із яких виявили у дітей. Фахівці закликають дотримуватися елементарних правил гігієни та обережніше ставитися до харчових продуктів.

З 16 по 22 листопада в Запоріжжі та області зареєстровано 40 випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ), з них 25 випадків виявлено у дітей віком до 17 років. Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Експерти наголошують, що основними причинами поширення інфекцій є недотримання правил особистої гігієни, неправильне зберігання продуктів, порушення технологій приготування їжі та вживання неякісних харчів.

Фахівці рекомендують для профілактики дотримуватися наступних заходів:

  • мити руки з милом перед їжею та після відвідування вулиці;
  • очищати поверхні, кухонне начиння, дитячий посуд та іграшки;
  • окремо обробляти сирі та готові продукти, використовуючи різні прилади;
  • добре термічно обробляти м’ясо, рибу, яйця;
  • використовувати бутильовану або кип’ячену воду;
  • не купувати продукти в місцях стихійної торгівлі;
  • уникати контактів із хворими людьми.

Варто зазначити, що гостра кишкова інфекція найчастіше потрапляє в організм із зараженою їжею чи водою. Збудники інфекцій перебувають у сирій та погано термічно обробленій їжі тваринного походження (м’ясо, яйця, непастеризоване (сире) молоко, морепродукти), немитих фруктах та овочах.

Якщо з’явились перші ознаки кишкового захворювання (підвищення температури тіла, інтоксикація, блювання, біль у животі, рідкі випорожнення) необхідно терміново звернутись до найближчої лікарні. 

Джерело

Новини Запоріжжя