У Запоріжжі IT-вець зробив у квартирі «спостережний пост» та шпигував за військовими

У Запоріжжі IT-вець зробив у квартирі "спостережний пост" та шпигував за військовими.

У Запоріжжі IT-вець зробив у квартирі "спостережний пост" та шпигував за військовими. Фото: ssu.gov.ua

У Запоріжжі місцевий ІТ-фахівець, який працював на кадрового співробітника ГРУ РФ. У своїй квартирі він облаштував «спостережний пост», щоб приховано слідкувати за локаціями Сил оборони.

Як повідомили в СБУ та Офісі Генпрокурора, це фігурант зробив за інструкцією окупанта. Чоловік придбав і встановив в оселі багатоповерхового будинку тактичний бінокль з великою кратністю, далекомірною сіткою та компасом. За допомогою спеціалізованої оптики фігурант сподівався виявити позиції ППО та української артилерії, зокрема реактивних артсистем HIMARS.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

А ще зловмисник відслідковував маршрути руху військових колон та розташування укріпрайонів Сил оборони.

Отримані відомості він передавав своєму російському куратору через анонімний чат у месенджері. Після цього за координатами інформатора окупанти планували здійснити нову серію ракетно-дронових ударів по прифронтовій території регіону.

Служба безпеки України завчасно викрила ворожого поплічника і затримала його у власному помешканні. До цього було проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських військ.

Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

У Запоріжжі IT-вець зробив у квартирі "спостережний пост" та шпигував за військовими.У Запоріжжі IT-вець зробив у квартирі "спостережний пост" та шпигував за військовими. Фото: ssu.gov.ua

Джерело

Новини Запоріжжя