У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку

У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку: у місті заборонено купатися.

У воді на пляжах Запоріжжя знайшли кишкову паличку: у місті заборонено купатися. Фото: t.me/zoda_gov_ua

У Запоріжжі продовжує діяти заборона на купання на пляжах. Запоріжцям радять не порушувати заборону не лише через воєнний стан, а й через забруднення води. Про це повідомляє Запорізька міська рада з посиланням на дослідження Запорізького ЦКПХ.

За результатами досліджень, 19 проб річкової води містили збудники гострих кишкових інфекцій, а пісок на пляжах міста не відповідає санітарним нормам. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами завідувача відділення Запорізької філії ОЦКПХ Олександр Савін, у відібраних пробах збудників холери не виявлено. Попри це, наявні у водоймах вібріони при заковтуванні води можуть викликати гострі кишкові інфекції. Тож купатися в річці Дніпро не рекомендується.

Фахівці закликають запоріжців і гостей міста прислухатися до їхніх порад, бути відповідальними та утриматися від купання в річці Дніпро та інших водоймах.

У ГУ ДСНС у Запорізькій області додали, що усі місця для купання, навіть ті, що до 2022 року були офіційно дозволеними, зараз, в умовах війни, відвідувати заборонено.

Окрім цього, після підриву Каховської ГЕС збільшилось поширення холери. Минулого року в 28% проведених досліджень проб води з Дніпра було виявлено холероподібні відбіони. Тому цього року фахівці продовжують посилено моніторити ситуацію.

Нагадаємо, що в Запоріжжі подовжили заборону купання на міських пляжах до закінчення воєнного стану. На місцях відпочинку встановлять відповідні таблички та на деяких пляжах працюватимуть рятувальники.

Джерело

Новини Запоріжжя