Триває відбудова зруйнованих ворожими обстрілами багатоповерхівок: як просуваються роботи, — ФОТО — Новини Запоріжжя

У Запоріжжі триває відбудова шести зруйнованих російськими снарядами будинків, за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.

Про це повідомили у Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

У будинку на вулиці Миру, 14 посилили несучі конструкції 3-4 під’їздів, влаштували металопластикові вікна у квартирах та на сходових клітинах з 2 по 4 під’їзди. Наразі підрядник завершує утеплення фасаду й продовжує влаштовувати інженерні мережі у квартирах та скління балконів.

Посилено несучі конструкції стін та перекриттів 4 під’їзду будинку по вулиці Запорізька, 2-Б. Наразі працівники влаштовують газобетонні перегородки у квартирах та проводять електромонтажні роботи.

У сусідньому будинку, по вулиці Запорізька, 2-А вже розібрали технічне підпілля 1 під’їзду та старий утеплювач горища 2 під’їзду. Влаштували стіни й перегородки техпідпілля та їх гідроізоляцію.

«Утеплюємо фасад 2 під’їзду, виконуємо армування та влаштування опалубки 2 захватки шахти ліфта в межах техпідпілля та монолітного поясу. Тимчасово винесли мережі водопостачання та розібрали конструкції з 1 по 9 поверх», – йдеться в повідомленні.

Відновили стіни та перекриття зруйнованої частини з 1 по 5 поверх та провели монтаж сходових маршів та площадок у будинку на вулиці Незалежної України, 67. Працівники завершили демонтаж у квартирах 1, 2 та 4 під’їздів. Тривають роботи з утеплення фасаду та влаштування покрівлі перших двох під’їздів.

«Розбираємо конструкції покрівлі частини 3-4 під’їздів. Влаштовуємо інженерні мережі по будинку. Завершуємо влаштування конструкцій балконів та продовжуємо їх скління, а також скління вікон у квартирах та на сходових клітинах», – кажуть в агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

По вулиці Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 фахівці завершили цегляну кладку стін та монтаж плит перекриття з 1 по 5 поверх. Також влаштували сходові марші, майданчики та балконні плити.

«Продовжуємо тинькувати стіни та влаштовуємо стяжки відновленої частини будівлі. Проводимо опоряджувальні роботи та влаштовуємо інженерні мережі по будинку. Ремонтуємо покрівлю 7-10 під’їздів, утеплюємо фасад будинку та розпочали влаштування кроквяної системи відновленої частини будівлі», – йдеться в повідомленні.

В першому під’їзді будинку по вулиці  Камʼяногірська, 6 підрядник посилив несучі конструкції та встановили нові перемички, виконав ремонт тріщин та цегляної кладки торцевої стіни. Також встановлені вікна у квартирах та на сходових клітинах. Працівники продовжують оздоблювальні та електромонтажні роботи та влаштовуємо ЛГК перегородки у квартирах. Відновлюють балкони та продовжують утеплювати фасади будинку.

Ворог бив по будинках людей: наслідки російських ударів по Запорізькій області, – ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя