Топ трендів в літніх образах 2024

Влітку жінкам як ніколи хочеться виглядати гарно та сучасно. Заради цього багато дівчат наважаються кардинально обновляти гардероб, аби наповнити його трендовими обновками. Але перед цим треба загалом вивчити тенденції. Перш за все варто уточнити які стилі в моді цього сезону та основні тренди. Вони, до речі, часто змінюються і літо-2024 року не виключення. Цього року з’явилися модні акценти, які здатні оживити будь-які образи. Але про це поговоримо далі, поки що зупинимося на основних актуальних стилях.

В моді «диванні» образи

Цей стиль з’явився кілька років тому, коли планета раптово стикнулася з пандемією і люди по всьому світу певний час вимушені були сидіти вдома. Внаслідок цього серед багатьох намітилася тенденція одягати на повсякдення те, що трапилося під руку. Навіть, якщо це трохи не пасує для аутфіту. Так, навесні на подіумах дизайнери вражали костюмами з ковдр та подушок.

Звісно, ніхто сьогодні не піде в ковдрі на роботу чи в магазин. Але те, що диванний стиль є як такий підтверджує один із трендів – популярність костюмів піжамного типу. Носять їх і вдома, і на вихід.

Також для диванного стилю добре пасують оверсайз-сорочки та футболки, сукні-сорочки, які сьогодні знову стали трендовими новинками.

Спортивний стиль

Якщо подивитися на актуальний за останні пару років жіночий одяг, то явно прослідковується тенденція популярності речей в спортивному дизайні. Літо-2024 не виключення. Спортивний стиль популярний і не втрачає позицій. Причому, сьогодні в такому дизайні підібрати можна різні образи – і з спідницями, і з сукнями чи шортами.

Також залишається актуальною тенденція поєднань спортивних речей з одягом в іншому стилі. Наприклад, велосипедки та легінси можна комбінувати з просторими сорочками, а кросівки надягати під романтичні сукні. Популярні також толстовки. Причому влітку-2024 рокі їх носять не лише з джоггерами чи джинсами, а й комбінують і більш сміливих образах з:

  • кюлотами;
  • брюками зі стрілками№
  • пишними спідничками з фатину;
  • спідницями-олівець (з деніму чи трикотажу).

Стиль «денім»

Його точно оцінять ті жінки, які люблять джинсові речі. Вони ніколи не виходять з моди і залишаються актуальними впродовж кількох сезонів. Тож, варто влітку поповнити гардероб новими джинсами, спідничкою, чи навіть брюками и джинсовою сорочкою.

Причому і в стилі денім панує оверсайз. Якщо приглянулася куртка, то краще, якщо вона буде мішкувата, наче завелика, якщо штани – то вільні. Причому зверніть увагу, на пару тенденцій при виборі брюк:

  • модель мом наразі поступово втрачає актуальність;
  • все більшої популярності набувають моделі типу палаццо, де йде кльош від стегна. Вони теж практичні, зручні і оптимально підходять для літніх образів;
  • виходять на перший план сірі кольори.

Також дуже актуальними для літа є джинсові спіднички. Причому вони мають бути якраз по фігурі, тут оверсайз недоречний. Особливо популярні моделі з асиметричним широким розрізом і довжиною міді. Доповнювати їх можна кроп-топом, футболкою для створення стильного образу. До того ж денім класно поєднується з кросівками та босоніжками на грубій платформі, які цього сезони переживають пік популярності.

Акцент на прозорість

Крім експериментів зі стилем, можна освіжити гардероб трендовими рисами. Одна з них – прозорий одяг. Причому мова не про шифонові сукні чи сарафани. Сьогодні актуальні спідниці та брюки з тканини-сітки чи фатину, тобто абсолютно прозорі. Вони ідеально підходять на літо, оскільки гарно пропускають повітря, через що не так спекотно в жарку погоду.

Носять прозорі спіднички та брюки в якості додаткового шару одягу. Під низ надягають речі з тонких та щільних матеріалів. Це можуть бути шорти, велосипедки, легінси чи трикотажні спідниці.

Доповнити такі образи можна об’ємними толстовками, футболкою чи кроп-топом, тут обмежень немає. Але пам’ятайте, що основний акцент – саме прозорість. Тому верх краще вибирати в нейтральному дизайні та базових відтінках. Не перевантажуйте образ, щоб не створити ефект несмаку.

Новини Запоріжжя