Суд відмовився конфіскувати майно нащадків екс-директора «Мотор Січ» Богуслаєва

Суд відмовився конфіскувати майно нащадків екс-директора "Мотор Січ" Богуслаєва.

Суд відмовився конфіскувати майно нащадків екс-директора "Мотор Січ" Богуслаєва. Фото: gettyimages.com

Син і онуки Вячеслава Богуслаєва залишаться при своїх статках, хоча доходи вони отримували, в основному, від бізнесу експрезидента АТ «Мотор Січ».

Вчора, 25 червня, Апеляційна палата ВАКС відмовилась конфіскувати майно сина і внуків експрезидента Мотор Січі В’ячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка. Мін’юст наполягав на тому, що сини обох відповідачів отримували доходи переважно від бізнесу батьків, тому вимагав конфіскувати і їхнє майно. Але суд відмовив.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рішення суду від 18 квітня залишили без змін, повідомляє Мін’юсту  було задоволено частково.

За даними аналітичної системи YouControl, сину Вʼячеслава Богуслаєва, Олександру належать частки в 3 компаніях, 2 квартири та гараж, тоді як онукам Богуслаєва сукупно – 7 квартир.

У сина Петра Кононенка Андрія – контрольний пакет акцій в компанії «Делфіс» та 13 обʼєктів нерухомості.

За рішенням суду в дохід держави стягнуто такі активи Вячеслава Богуслаєва:

  • 14 об’єктів нерухомого майна в Запорізькій області (зокрема, житлові будинки, земельні ділянки, гараж, риб стан «Коса Обіточна», адміністративні будівлі);
  • майнові права на торговельні марки та майнові права на патенти на промислові зразки;
  • корпоративні права (51% ТОВ «Золота Айстра», 90,1% ТДВ «СК «Мотор-Гарант», 100% ТОВ «Вінницький авіаційний завод», 100% ТОВ «Вертольоти МСБ», 100% АТ «Мотор-Банк», 16,7% ПП «Азов Трейд-ХХI»);
  • 336 одиниць вогнепальної зброї;
  • грошові кошти на загальну суму 12 593 доларів, 236 тисяч євро, 3 206 російських руб, 105 526 гривент (в загальному еквіваленті близько 615 мільйонів гривень).

У дохід держави також стягнули корпоративні права Петра Кононенка у кількох компаніях (23% ТОВ «Жекон», 17% ТОВ «Перспектива високі технології», 19% ПрАТ «Промзапал»)

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року СБУ затримала директора підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Його підозрюють у незаконному постачанні товарів військового призначення.

Варто зазначити, що 18 жовтня 2000 року Богуслаєв отримав російський паспорт, та відправляв до Росії двигуни для вертольотів, з яких тепер обстрілюють українське цивільне населення.

Джерело

Новини Запоріжжя