Стартувала відбудова багатоповерхівки на пр. Соборному, 44 в Запоріжжі: коли планують завершити роботи, — ФОТО — Новини Запоріжжя

У Запоріжжі стартували роботи з відбудови будинку на проспекті Соборному, 44, який був зруйнований російської ракетою С-300 восени 2023 року.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

У травні цього року був оголошений тендер на відбудову багатоповерхівки на проспекті Соборному, 44. Наразі підрядник вже розпочав роботи, зокрема, проводить демонтажні роботи. Після чого працівники розпочнуть відновлення зруйнованих несучих конструкцій, а також підсилить існуючи. Підрядник також має відбудувати стіни та сходи будинку, оздобити фасад і ґанки, замінити покрівлю і вікна та виконати благоустрій прилеглої території.

«Спільним коштом державної субвенції та обласного бюджету поновлюємо зруйноване. Загальна вартість капітального ремонту будинку – 119 мільйонів гривень. Плануємо завершити роботи до кінця цього року», – написав Федоров.

Нагадаємо, що у зв’язку з проведенням відновлювальних робіт змінено рух на центральному проспекті поруч з будинком.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», уночі 18 жовтня російські військові завдали шість ударів ракетами С-300 по Запоріжжю. Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро, ще стільки ж людей отримали травми. Власники зруйнованих та непридатних для проживання квартир отримують щомісячну допомогу по 10 тисяч гривень. Виплати будуть провадитися до відновлення будинку.

Триває відбудова зруйнованих ворожими обстрілами багатоповерхівок: як просуваються роботи, – ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя