Росія почала штурм Кам’янського у Запорізькій області

Росія почала штурм Кам’янського у Запорізькій області.

Росія почала штурм Кам’янського у Запорізькій області. Фото: pixabay.com

Російські окупаційні війська поширили кадри штурму північно-західної частини села Кам’янське, розташованого біля Василівки.

За словами українського військового аналітика та волонтера Олега Петренко, російські війська змогли перетнути висохлу затоку в районі залізничного моста та увійти на дачні ділянки поблизу Кам’янського. Ворог також оприлюднив відео боїв на території цих дач.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Росія почала штурм Кам’янського у Запорізькій області.Росія почала штурм Кам’янського у Запорізькій області. Фото: t.me/petrenko_iHS

Ця ділянка фронту залишалася відносно стабільною від початку повномасштабного вторгнення, хоча українські війська зуміли просунутися в південно-східній частині села минулого року. Нещодавно окупанти спробували штурмувати іншу частину Кам’янського, але без значного успіху.

Цього разу атака йде з боку висохлого Каховського водосховища, що є вразливою для наступу позицією, яка може призвести до значних втрат у російських лавах.

Згідно зі зведенням Генштабу ЗСУ, кілька днів тому штурми в цьому районі були відбиті, а про нові зміни на Запорізькому напрямку офіційних повідомлень поки що немає.

До цього речник Сил оборони відзначив можливу підготовку росіян до штурмових дій на Запорізькому напрямку з метою перерізання логістики ЗСУ у Запорізькій та південній частині Донецької області.

Джерело

Новини Запоріжжя