Понад тисяча окупантів та боєприпаси: попри візит МАГАТЕ Кремль використовує ЗАЕС як військовий склад — Новини Запоріжжя

Ворог продовжує використовувати територію Запорізької АЕС для розміщення своїх військ і складування боєприпасів та вибухових речовин.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Завдяки переданим від українського підпілля та небайдужих громадян даним вдалось підрахувати, що на території ЗАЕС розміщені підрозділи Росгвардії загальною чисельністю до 1 300 осіб. Зокрема були ідентифіковані підрозділи ОМОН «Ахмат-1» з Грозного та СОБР «Агат» із Пензи.

Задля маскування частина окупантів, що заступає на чергування, використовує форму воєнізованої охорони ЗАЕС, а не Росгвардії.

Крім того, технічні та підвальні приміщення станції використовуються окупантами для зберігання стрілецьких та артилерійських боєприпасів.

Навколо Енергодару противник заклав понад 20 мінних полів, вони огинають станцію і місто та мають загальну протяжність близько 6,5 км. Окупанти досі бояться можливого десантування Сил оборони з Дніпра.

Маршрут місії МАГАТЕ, як приїхала на станцію минулого тижня на чолі з головою МАГАТЕ Рафаелям Гроссі, був ретельно спланований окупантами.

«Вже не вперше їм не надали доступу до західної частини двох турбінних залів. Проте представництво організації лише занотувало цей факт та не винесло жодного рішення щодо «Росатому», який управляє ЗАЕС», — йдеться у повідомленні Центру спротиву.

Раніше повідомлялось, що російський співак-путініст Shaman влаштував концерт на окупованій Запорізькій АЕС.

Поліція показала фото після авіаудару по фермерському господарству в Запорізькій області, під час якого загинули троє працівників

Джерело

Новини Запоріжжя