Понад два десятки вибухів за день: з прифронтової Малої Токмачки евакуювали літнє подружжя, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

До правоохоронців звернулася 65-річна жителька Малої Токмачки Запорізької області. Населений пункт щодня потерпає від ворожих ударів, тож жінка з чоловіком вирішили евакуюватись до більш безпечного місця.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Будинок подружжя розташований на околиці населеного пункту, що межує з лінією фронту. Тут майже не лишилося вцілілих хат, адже ворог не припиняє спроби знищити село. Попри це тут продовжують жити люди.

Світлана Іванівна та Валерій Володимирович довго не наважувалися на евакуацію. Проте розуміли, що залишатись небезпечно. Впродовж дня вони могли нарахувати понад два десятки вибухів, а з минулого тижня село почали обстрілювати ще частіше.

«Це пекло. Дуже страшно. Більше не змогли терпіти. Чоловік каже — дзвони поліцейським, вони сусідам допомогли, можливо й нас врятують. Так і зробила», — розповідає жінка.

Тут всюди літають ворожі дрони та снаряди, а зв’язку немає. На свій страх і ризик Світлана Іванівна вийшла на город, щоб зловити мобільну мережу та зателефонувала до екстрених служб.

Поліцейські на бронебусі доставили подружжя до Запоріжжя, де евакуйованих зустріли рідні.

Нагадаємо, нещодавно з Малої Токмачки евакуювали літню жінку, яка втратила сина під час ворожого обстрілу.

В деяких районах Запоріжжя щільність укриттів в 10 разів менша, ніж має бути: в ОВА назвали причини

Джерело

Новини Запоріжжя