Поліція затримала співучасника вбивства директора департамента міської ради: стрілка оголосили в розшук, – ФОТО — Новини Запоріжжя

Правоохоронці встановили двох зловмисників, причетних до вбивства директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максима Денщіка.

Про це повідомляють поліція Запорізької області та Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, 11 червня, близько 7:55 біля під’їзду однієї з запорізьких багатоповерхівок невідомий зловмисник вистрілив у посадовця й зник з місця події. Від отриманих поранень потерпілий помер під час реанімаційних заходів.

Директор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максим Денщік

Для розкриття злочину поліцейські допитали понад 1500 людей, які могли бути свідками вбивства. Відпрацювали відеозаписи майже 140 камер відеоспостереження, призначили низку експертиз.

У результаті проведеного комплексу слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили двох фігурантів – чоловіків 21 та 33 років, обидва – жителі інших регіонів країни.

Слідство встановило, що декілька днів зловмисники відслідковували жертву та готувалися вчинити задумане. У день злочину в спланований час кілери чекали на посадовця біля його будинку. Коли той вийшов з під’їзду, один з чоловіків здійснив п’ять пострілів з вогнепальної зброї. Після цього фігуранти виїхали з міста та переховувалися на території інших областей.

Оперативники управління карного розшуку запорізької поліції встановили місцезнаходження одного з них. Його затримали та доставили до Запоріжжя, де за рішенням суду взяли під варту. Іншого фігуранта оголосили в розшук. Обом зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства.

За адресами, де переховувались підозрювані, провели обшуки і вилучили речові докази, а також автомобілі, на яких вони пересувалися під час підготовки до злочину та покинули Запоріжжя після вбивства. Усе вилучене направили для проведення експертиз. Тривають слідчі дії.

Росіяни масово відмовляються їхати відпочивати на окупованих курортах Запорізької області

Джерело

Новини Запоріжжя