Погрожували зброєю та відбирали майно: повідомлено про підозру угрупуванню колаборантів з Запорізької області — Новини Запоріжжя

Четверо мешканців Приазовської територіальної громади об’єднались в угрупування «мелитопольская казачья дружина» та під виглядом охорони громадського порядку вчиняли свавілля.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Слідством встановлено, що 39-річний мешканець селища Приазовське вступив до незаконного воєнізованого формування «мелитопольская казачья дружина» й став «атаманом» «приазовской станицы казачей дружины по охране общественного порядка». До незаконного угрупування також доєднались троє місцевих мешканців віком від 26 до 33 років.

Під керівництвом «атамана» вони проводили фільтрації серед місцевих мешканців. Зокрема, під приводом надуманих обшуків, погрожуючи вогнепальною зброєю, відбирали майно в громадян. Також вони брали активну участь у політичних заходах та піднімали прапори з радянською та російською символікою.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. ч. 6, 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Крім того, трьом фігурантам також інкриміновано ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Окупанти затримали двох мешканців Запорізької області: їм загрожує до 20 років позбавлення волі

Джерело

Новини Запоріжжя