Піддавали численним тортурам: затриманому у Бердянську військовому ЗСУ окупанти винесли вирок | Новини Запоріжжя

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Дмитра Кравцова до 15 років у виправній колонії суворого режиму із відбуванням перших 4 років у в’язниці та зі штрафом у розмірі 500 000 рублів за участь у «терористичній спільноті».

Відомо, що Дмитро – військовий Збройних сил України, який евакуювався з Маріуполя до Бердянська. Влітку 2022 року його затримали окупанти та звинуватили в тому, що з травня по липень він збирав інформацію про бердянців, які підтримали окупаційну владу, а також схиляв до участі у діяльності «терористів». Також, його звинуватили в тому, що він нібито зберігав удома вибухівку для скоєння теракту

Як повідомила Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації, російські загарбники затримали Дмитра у липні 2022 року. Після затримання чоловік зазнавав численних тортур.

«Навіть після затримання та переміщення в ізолятор, загарбники стверджують, що Дмитро намагався створити так званий «партизанський рух» і схиляв до антиросійських поглядів інших ув’язнених, – написала Галіціна. – Цей вирок є ще одним прикладом репресивної політики російської окупаційної влади на тимчасово окупованій території Запорізької області. У таких процесах росіяни часто використовують тортури, як ефективний метод отримання необхідних зізнань».

Погрожують обмеженням та позбавленням батьківських прав: в окупованому Бердянську загарбники посилили тиск на батьків школярів

Джерело

Новини Запоріжжя