Осінній призов в окупації: кого загарбники планують мобілізувати на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

Російський президент підписав наказ про осінній призов. З 1 жовтня по 31 грудня цього року загарбники планують призвати 133 тисячі чоловіків, в тому числі з окупованої частини Запорізької області.

Про це повідомила Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації.

Розпорядження про осінній призов підписав і гауляйтер Євген Балицький. Призивати будуть чоловіків віком від 18 до 30 років.

«Російська влада запевняє, що призовників не залучатимуть до «спецоперації», однак довіри слова окупантів не викликають. Цікаво, що повістки й надалі розсилатимуть у паперовому вигляді, хоча раніше анонсували перехід на електронні з 1 листопада», – пише Галіціна.

Нагадаємо, що навесні окупаційна влада Запорізької області вже проводила перший призов на строкову службу, попри обіцяний п’ятирічний мораторій.  

Водночас Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації, зазначив, що загарбники призивають тих хто отримав російські документи. Але додає, що після 2,5 років окупації знаходитися на тимчасово окупованій території без них – пряма загроза життю.

Російська окупаційна влада каже, що запорізькі призовники будуть проходити службу у військових частинах окупованого Криму, Ростовської області та Краснодарського краю.

«Після призову наші мешканці відправляються до навчальних центрів на територію тимчасово окупованого Криму або Новоросійську. Але це складно назвати навчанням. Це може бути декілька днів або тижнів, і після цього їх відправляють безпосередньо на лінію фронту. Є вже такі випадки про які нам відомо», – сказав Федоров.

Мешканці захоплених територій, яких змусили вступити до ворожої армії можуть звернутися в український державний проєкт «Хочу жить» і врятувати своє життя. Також, людей закликають здаватися в полон аби зберегти своє життя.

Знищено майно людей та загинули люди: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області 4 жовтня, — ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя