Окупанти затримали двох мешканців Запорізької області: їм загрожує до 20 років позбавлення волі — Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти продовжують затримувати українців за сфальшованими справами. Стало відомо, що днями російська ФСБ затримала двох мешканців Токмака.

За повідомленнями російських окупаційних ЗМІ, чоловіків звинувачують у шпигунстві. Нібито, вони збирали та передавали відомості про місця дислокації підрозділів Збройних сил РФ. Використовуючи отримані дані, Збройні сили України завдавали ракетно-артилерійських ударів по них.

Російські пропагандистські ЗМІ пишуть, що одного чоловіка затримали на зупинці, іншого біля гаража. Обидва громадяни України й провину вони нібито визнали.

Відносно двох українців росіяни порушили кримінальну справу за ст. 276 «Шпигунство» Кримінального кодексу РФ. Росіяни тримають чоловіків під вартою. Згідно з інкримінованої статті українцям загрожує до 20 років ув’язнення.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», цього тижня російський суд засудив викраденого мелітопольського волонтера Ярослава Жука до 14 років у виправній колонії суворого режиму із відбуванням перших 4 років у в’язниці за статтею «міжнародний тероризм». Також російські так звані правоохоронні органи затримали 49-річну мешканку тимчасово окупованого Мелітополя за коментар до соцмережі. Крім того, судилище загарбники влаштували над мешканцем Запорізької області, якого звинувачують у тому, що у 2022 році він нібито планував підірвати окупаційного начальника ДУП «Управління автомобільними шляхами Запорізької області».

Справу відносно росіян, які незаконно депортували мешканців Запорізької області, скеровано до суду

Джерело

Новини Запоріжжя