Окупаційний колаборант-пропагандист бреше про загрозу української ППО, щоб виправдати атаки Росії по Запоріжжю | Новини Запоріжжя

Головний пропагандист в Запорізькій області Володимир Рогов через свій телеграм-канал поширив фейк про те, що українська ППО начебто становить найбільшу загрозу для мирних жителів Запоріжжя. Такі заяви зрадник України зробив після того, як російські війська обстріляли Запоріжжя керованими авіаційними бомбами.

Про це повідомляє «Перший Запорізький» в огляді ворожої дезінформації, яку російські пропагандисти поширювали у Запорізькій області у другій половині вересня.

23 та 24 вересня Росія вкотре атакувала Запоріжжя та область. Внаслідок авіаційних ударів модифікованими КАБами по території Запоріжжя загинули люди, також зазнали руйнувань житлові будинки та промислові об’єкти.

Після ракетної атаки представник окупантів на захопленій частині Запорізької області Володимир Рогов заявив, що причиною загибелі людей та пошкоджень цивільної інфраструктури стала робота систем української протиповітряної оборони, які збивають російські ракети. Згодом пропагандист додав, що ППО ЗСУ становить найбільшу небезпеку для мирних жителів міста.

Обережно, російська пропаганда!

Російська пропаганда продовжує намагатися переконати, що РФ нібито не обстрілює цивільні об’єкти. Однак – це цинічна брехня. Окупанти щоразу вдаються до тактики перекладання відповідальності за жертви серед цивільних на нібито неякісну роботу української протиповітряної оборони, щоб виправдати свої численні воєнні злочини, скоєні проти України. Це їхнє універсальне пояснення, прописане в кремлівських методичках пропаганди.

Коли від російських ракет і бомб помирають мирні українці, агітпроп РФ виправдовує атаки РФ переважно двома версіями: або перебуванням у приміщенні українських військових та іноземних найманців, або, як цього разу, роботою української протиповітряної оборони. Наприклад, коли окупанти поцілили в найбільшу дитячу лікарню «Охматдит» та вбили 33 цивільних, пропагандисти – попри численні докази – стверджували, що в лікарню влучила ракета української ППО. «Перший Запорізький» спростовував цей фейк в огляді ворожої дезінформації за першу половину липня.

Підкреслимо, що вперше росіяни почали обстрілювати Запоріжжя КАБами 22 вересня. До того окупанти били по місту лише ракетами. Відомо, що російські керовані авіабомби були застосовані по центру міста, де не було жодних військових об’єктів.

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу 25 вересня розповів, що КАБи можуть долітати до Запоріжжя майже за одну хвилину, і їх практично неможливо збити системами ППО.

На відміну від ракет керовані авіабомби погано видно на радарі. Протистояти загрозі можна лише збиваючи літаки, які є носіями цих бомб. Однак для цього потрібні засоби, здатні вразити ціль на великій відстані. Відтак КАБи становлять значну загрозу для України. Зараз ворог виробляє велику кількість таких авіабомб.

Колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов сказав у коментарі каналу РБК-Україна, що російські КАБи не дуже точні, але ворог використовує всі наявні компоненти, щоб завдати найбільшої шкоди.

Отже, відповідальність за численні жертви серед мирного населення лежить виключно на Росії. Дії Кремля є порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє спрямовані атаки на цивільне населення та інфраструктуру.

За два тижні ворог завдав понад 30 ударів КАБами по Запоріжжю

Джерело

Новини Запоріжжя