Окупаційна влада Запорізької області створює інтернат, щоб перевиховувати місцевих дітей — Новини Запоріжжя

Самопроголошений губернатор Запорізької області Євген Балицький видав наказ про створення «державної бюджетної установи «Обласний дитячий будинок – інтернат (змішаного типу)» у тимчасово окупованому Бердянську.

В документі зазначено, що в цьому закладі будуть цілодобово приймати та утримувати дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, а також дітей, тимчасово влаштованих до закладу на вимогу законних представників.

Відповідно до «документу», в інтернаті будуть не тільки займатися освітою та розвитком дітей, але й духовно-моральним, патріотичним й трудовим вихованням.

Одна з функцій закладу – підготовка дітей до усиновлення та передачі під опіку.

Цим так званим наказом гауляйтер Балицький фактично відкриває можливість для примусового вивезення дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування на територію РФ, зазначає Вікторія Галіціна, очільниця Бердянської міської військової адміністрації.

«Надалі ці діти можуть бути незаконно всиновлені росіянами, а кремлівські куратори будуть пильнувати процес «перевиховання». Фактично, мова йде про насильницьке переміщення дітей з метою знищення їхньої національної ідентичності, що підпадає під визначення геноциду та є грубим порушенням міжнародного права та Конвенції ООН про права дитини», – підкреслює посадовиця.

«Уламок пройшов через ліву скроню»: стало відомо про стан дітей, які постраждали під час обстрілу Вільнянська

Джерело

Новини Запоріжжя