Одна людина загинула, шестеро постраждалих: у поліції розповіли про наслідки повторного ракетного удару по Запоріжжю, – ФОТО — Новини Запоріжжя

Внаслідок масованого обстрілу Запоріжжя у понеділок ввечері загинула людина, ще четверо поранені.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Нагадаємо, у понеділок ввечері, 23 вересня, в період з 22:30 по 23:00 російська армія завдала шість ударів (попередньо, керованими авіаційними бомбами (КАБами) по Запоріжжю та Запорізькому району.

Влучання зафіксовані по об’єктах цивільної інфраструктури. У результаті обстрілу вщент зруйновано приватний будинок, вибуховою хвилею та уламками пошкоджені довколишні домоволодіння, багатоповерхівки, автомобілі.

Станом на 07:30 відомо про одного загиблого цивільного чоловіка та чотирьох поранених громадян, серед них – двоє дітей. Як уточнив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, йдеться про 13-річну дівчину та 15-річного хлопця.

У Запорізькій міській раді зазначили: якщо ваша домівка постраждала від обстрілу, звертайтеся за допомогою до муніципального автобусу на місці події, територіально-інформаційних центрів (вони діють в пунктах незламності), на міський кол-центр: 15-80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80; (095) 220 41  11; (067) 220 41 12, а також на гарячу телефонну лінію Запорізької обласної державної адміністрації: +38 0800 503 508.

Як повідомила в.о. міського голови Регіна Харченко, внаслідок ракетної атаки зазнали пошкоджень 74 багатоквартирні будинки, 24 приватних будинки, 15 нежитлових приміщень, об’єкти соціальної сфери та інфраструктури в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста. Всі міські служби задіяно в ліквідації наслідків прильотів. Обстежують пошкоджені квартири та будинки. Вибиті вікна закривають листами OSB. Станом на 8:00 понад півтисячі листів будматеріалу вже використано на віконні роботи в 17 житлових будинках станом. Власникам нежитлових надано понад сотню листів OSB для самостійного виконання робіт по усуненню наслідків.

Крім того, під час вечірньої ракетної атаки у понеділок, 23 вересня, ворог вдарив по обʼєкту критичної інфраструктури. Попередньо, без постраждалих.

Нагадаємо, у неділю, 22 вересня, близько 23:00 ворог завдав три авіаційні удари по Запоріжжю, ще чотири – по території Запорізького району. Пошкоджені 40 багатоквартирних будинків.

Вдарили по обʼєкту критичної інфраструктури: у мерії розповіли подробиці чергових ракетних ударів по Запоріжжю

Джерело

Новини Запоріжжя