Незаконно видобули пісок на сім мільйонів гривень: членам організованої злочинної групи повідомили про підозру — Новини Запоріжжя

Четверо чоловіків підозрюються в організації незаконного видобутку корисної копалини у прибережній зоні Дніпра. Розслідування триває, наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За даними слідства, головним організатором є 52-річний місцевий підприємець. Він залучив до справи трьох місцевих жителів 30, 50 та 59 років. Чоловіки за допомогою спецтехніки здійснювали незаконний видобуток піску на комунальній земельній ділянці та в прибережній захисній смузі річки Дніпро. Дозвільних документів вони не отримували.

Ділки видобули понад 14 тисяч тонн піску, який продали за ринковими цінами. Збитки державі оцінюють в понад 7 300 000 гривень.

Фігурантам справи повідомили про підозру за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) та ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На них може чекати до дванадцяти років ув’язнення.

У Запорізькій області шкода, завдана довкіллю через бойові дії, перевищує 15 мільярдів гривень

Джерело

Новини Запоріжжя