Не вимикатимуть світло весь день: коли в Запоріжжі не діятиме графік відключень — Новини Запоріжжя

У Запорізькій області на один день, 16 липня, повністю скасують графік погодинних відключень електроенергії.

Про це повідомили в «Укренерго».

З 9 по 24 липня в кожній області країни по черзі не будуть вводити графіки погодинних відключень електроенергії. Це пов’язано з проведенням вимірювання фактичного споживання в кожній області.

«Завдяки вимірам Диспетчерський центр «Укренерго» зможе побачити, як поводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Ми зможемо визначити, скільки саме зараз, влітку, споживає кожна область без застосування обмежень, і скільки кожній області потрібно електроенергії для життєдіяльності. Отримані результати враховують зміни у кількості населення та у розміщенні підприємств», – повідомили в «Укренерго»,

Надалі ці дані дозволять зробити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Також будуть отримані більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак.

Також варто зазначити, що в цей період можуть бути зміни в обмеженні споживання електроенергії в областях, де не проводитимуть виміри.

В «Укренерго» підкреслюють, що у разі нової російської атаки енергосистеми країни проведення режимних вимірів перенесуть стабілізації ситуації.

З’явився графік погодинних відключень на 5 липня для Запоріжжя та області

Джерело

Новини Запоріжжя