Навчальні зали напівпорожні: окупанти провалили вступну кампанію на захоплених територіях | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях проводять набір студентів до мережі фейкових «університетів», які створені, зокрема, на базі українських захоплених навчальних закладів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

В окупації діє 29 так званих «університетів» з можливістю безкоштовного навчання, проте їх дипломи не мають жодної цінності.

Більшість цих закладів мають кілька сотень студентів, переважна кількість яких є бюджетниками, яких зганяють туди на «підвищення кваліфікації».

«В межах вступної кампанії до цих «внз» не треба складати екзамени, а вступ відбувається за результатами співбесіди, тобто беруть усіх. Проте і це не працює, тому навчальні зали напівпорожні», — зазначає Центр нацспротиву.

Нагадаємо, на окупованій частині Запорізької області продовжують мілітаризацію дітей. Окупанти створюють у Запорізькій області масштабні пропагандистські центри для перевиховання української молоді.

Зазначимо, з початку широкомасштабного вторгнення у Запорізькій області десятки закладів освіти опинилися в окупації. Щоб залишитися в українській системі освіти і продовжити працювати, університети захоплених Мелітополя та Бердянська релокувалися до Запоріжжя. Подробиці можна дізнатися у матеріалі за посиланням.

Доноси на ухилянтів та повернення чоловіків із-за кордону: які фейки ворожа пропаганда на початку червня просувала у Запорізькій області

Джерело

Новини Запоріжжя