«Накрилась ковдрою і молилась»: жителі розповіли про нічні вибухи у Запоріжжі, — ФОТО, ВІДЕО — Новини Запоріжжя

Війська РФ обстрілюють Запоріжжя четвертий вечір поспіль. Внаслідок авіаатаки на місто, яка сталася близько одинадцятої години ночі, постраждали десять людей. Отримавши першу допомогу, більшість з них відмовилася від госпіталізації. У лікарні залишається важкопоранений 25-річний чоловік, за життя якого борються лікарі.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«Стан пораненого важкий, але стабільний. Він прооперований. Зараз у свідомості. Пацієнт має ураження печінки, діафрагми та легень. У нього мінно-вибухова травма. Зараз йому вже краще, але поки що чоловік знаходиться в реанімації», — повідомив лікар Андрій Анатолійович.

Мешканці понівечених будинків намагаються оговтатись від пережитого, прибирають уламки скла та цегли, провідують сусідів.

«Були сильні вибухи. Вікна всі на мене впали. Усе в хаті розбито», — розповіла місцева жителька.

Оглядає свій зруйнований будинок і 76-річна Наталія Михайлівна. В момент російської атаки вона вже спала, однак одразу прокинулась.

«Я накрилась ковдрою і молилась, щоб більше не було вибухів. Але незабаром пролунав другий. І в той же момент все почало сипатись. У мене в спальні під стіною стоїть піаніно. Якби не воно, то стіна на мене б завалилась. Піаніно втримало вибухову хвилю», — каже жінка.

Запоріжець Андрій зазначив, що від травмувань його врятувало правило «двох стін».

«Під час тривоги ми сіли в коридорі. Почули приліт і як посипались вікна. Вже після відбою вийшли й побачили, що моя кімната повністю знищена. Якби я там знаходився, то навіть не знаю, що б зі мною було», — розповів чоловік.

Наслідки ворожого обстрілу ліквідовують комунальні служби, рятувальники, правоохоронці та волонтери. Вони обстежують будинки, забивають вікна плитами ОСБ і фіксують злочини росіян.

Нагадаємо, нічні удари по Запоріжжю залишили без світла 50 родин. В поліції показали наслідки авіаатаки на місто 25 вересня.

Пʼять авіаударів по Запоріжжю: нічну атаку розслідують як порушення законів та звичаїв війни, — ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя