Надав ТЦК підроблену довідку про навчання для уникнення мобілізації: у Запоріжжі судитимуть чоловіка — Новини Запоріжжя

Запоріжцю загрожує до двох років обмеження волі через підробку документів.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За даними слідства, житель Запоріжжя в одному з місцевих університетів отримав довідку з Єдиної державної електронної бази з питань освіти. У документі зазначалось, що чоловік навчається у ВНЗ, але поточне здобуття освіти порушує послідовність навчання, яке надає право відстрочки від мобілізації.

Він відсканував довідку та за допомогою комп’ютерної програми змінив дані у бланку, в тому числі переробив дизайн вбудованого QR-коду. Після цього роздрукував сфальсифікований документ та надав його до місцевого Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Працівник ТЦК під час перевірки помітив невідповідність вказаних у документі даних.

Чоловікові повідомили про підозру за ч.ч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

27 вересня досудове розслідування завершили, а обвинувальний акт скерували до суду. На запоріжця може чекати штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

З початку повномасштабного вторгнення в Запорізькій області зруйновано вісім медзакладів, ще 48 отримали пошкодження

Джерело

Новини Запоріжжя