«Мріяв будувати дитячі центри»: вчителька розповіла про школяра, який загинув під час ракетного удару по Запоріжжю — Новини Запоріжжя

Близько 23:00 години 2 вересня російські війська завдали удар по готелю в Шевченківському районі Запоріжжя. Внаслідок нього загинув 8-річний Михайло Новіков та його 38-річна мама. 13-річну сестру хлопця рятувальники дістали з-під завалів й передали лікарям. Також численні травми отримав батько сімейства. Як з’ясувалось, хлопчик був учнем Запорізької початкової школи «Прогрес».

Про це йдеться на платформі пам’яті Меморіал.

Марина Чубирь, вчителька загиблого хлопчика, згадує, що Михайло гарно вчився та любив розповідати про подорожі та космос. Хлопчик захоплювався технікою та займався спортом. Разом з однокласниками складав будівлі з конструктора і мріяв будувати дитячі центри, коли підросте.

«Тільки-но було 1 вересня, радісне свято. Михайло – на лінійці з мамою, веселий, позитивний, сповнений життя та сили. Він спілкувався з друзями, яких не бачив кілька місяців. У перший день навчання розповідав про літні канікули, мрії, що закінчиться війна, і ми переможемо… На уроці «Перемагає той, хто пам’ятає» говорили про захисників, писали на сердечках подяки і побажання воїнам ЗСУ. Він теж писав. Це добра, світла, чиста, маленька людина, яка любила життя, своїх друзів, рідних», – розповіла Марина Чубирь.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», внаслідок влучання в будівлю готелю сталося руйнування й обвал плит перекриття та будівельних конструкцій. В ході пошуково-рятувальних робіт надзвичайники дістали з-під завалів тіло 38-річної жінки та її 8-річного сина. Також бійці ДСНС врятували 12-річну доньку загиблої, дівчинку дістали з-під завалів в тяжкому стані та передали лікарям. Вона має переломи кінцівок, поранення, опіки до 45% тіла, травматичний шок. До прибуття рятувальників 43-річного травмованого чоловіка загиблої в стані середньої тяжкості госпіталізували до медичного закладу. 

Вдень 3 вересня до лікарні самостійно звернулись дві жінки, які постраждали внаслідок нічної атаки ворога. Повідомляється, що вони працювали на об’єкті поруч із місцем удару. В них лікарі діагностували акубатравми.

Внаслідок російського удару пошкоджено один навчальний заклад, два об’єкти інфраструктури та дев’ять багатоквартирних будинків

Пошкоджені будинки та зруйновані гаражі: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області 16 вересня, — ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя