Лікарі розповіли про стан постраждалих від нічного авіаудару по Запоріжжю, — ВІДЕО — Новини Запоріжжя

Вночі 22 вересня ворог атакував мирних жителів Запоріжжя. Поранено 21 людину, серед них і 15-річний хлопець. Пʼятеро були госпіталізовані, дві жінки 94-х та 23-х років ще залишаються у лікарні.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Приблизно о 23:00 три потужні вибухи сколихнули Запоріжжя. Російські війська завдали ударів по центру міста. Від вибухової хвилі в десятках будинків вибило вікна. Люди отримали поранення від уламків скла.

Вдень 23 вересня до лікарні потрапила 23-річна запоріжанка. За словами її лікарки Наталії Василівни, дівчина поступила до медичного закладу у свідомості, проте у тяжкому стані. У пацієнтки тяжка черепно-мозкова травма, перелом основи черепа та перелом черепа обличчя. Зараз вона перебуває в реанімаційному діагностичному відділі, на цей час операційне втручання не показане.

94-річна пацієнтка була доставлена до лікарні швидкою медичною допомогою. У неї діагностували мінно-вибухову травму.

«Проведено первинну хірургічну обробку рани голови, накладені шви. Після цього пацієнтка госпіталізована у відділення нейрохірургії. Стан пацієнтки стабільний, у свідомості, отримує належне лікування», — повідомив лікар Дмитро Олександрович.

Отримала легкі поранення від уламків скла і 69-річна пані Віра. Жінці надали першу медичну допомогу: обробили та перев’язали рани. Вона від госпіталізації відмовилась, натомість збирає необхідні та вцілілі речі з пошкодженої квартири. Поки планує пожити у дітей.

«Я якраз стояла в спальні, коли стався вибух. Одразу на мене посипалось скло. Мене страх взяв, намагалась знайти вихід по темноті, тому й порізалась. Квартира зруйнована. Не знаю, чи буду тут далі жити», — поділилась пані Віра.

Нагадаємо, 22 вересня близько 23:00 ворог завдав три авіаційні удари по Запоріжжю, ще чотири — по території Запорізького району. Кількість постраждалих зросла до 21. Пошкоджені 40 багатоквартирних будинків та нежитлові приміщення. Внаслідок удару засмічено понад двох тисяч квадратних метрів землі.

У неділю окупанти завдали по Запорізькій області 363 удари: обстріляли 12 населених пунктів

Джерело

Новини Запоріжжя