Координували ворожі удари та шпигували по підрозділах ЗСУ: у Запоріжжі затримали російських агентів — Новини Запоріжжя

Двох російських агентів затримали у Запоріжжі. Російським військам вони передавали координати для нанесення ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури регіону.

Про це повідомили у Службі безпеки України та Запорізькій обласній прокуратурі.

Двоє запоріжців слідкували за системами протиповітряної оборони, пунктами дислокації Сил оборони, оборонно-промисловими підприємствами, а також відслідковували маршрути переправлення української зброї та боєприпасів на передову.

Одна з затриманих – працівниця оборонного заводу у Запоріжжі. Вона повідомляла загарбникам розташування цехів з виробництва військової продукції та звітувала про наслідки ракетних ударів по підприємству.

Другого російського агента затримали «на гарячому», коли він шпигував за підрозділами ЗСУ, що базуються у Запоріжжі. Він обходив місто, щоб отримати потрібну інформацію та «втемну» випитував потрібні йому данні під час побутових розмов зі знайомими.

В ході обшуків у зловмисників вилучили телефони та комп’ютери з доказами роботи на ворога.

Наразі російські агенти під вартою. Їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» та ч. 3 ст. 114-2 «Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

У Запоріжжі викрили російських агентів, які поширювали фейки про ТЦК

Джерело

Новини Запоріжжя