Карта бойових дій в Україні 25 червня

Карта бойових дій в Україні 25 червня.

Карта бойових дій в Україні 25 червня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 25 червня, в Україні розпочався 853 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 24 червня.

Буданов заявив, що достатня кількість наданих США ракет великої дальності ATACMS може дозволити українським силам завдати удару по побудованому Росією Керченському мосту в окупованому Криму та розірвати важливу російську наземну лінію зв’язку (GLOC) між окупованим Кримом і Росією.

ЄС схвалив перший транш військової допомоги Україні в розмірі до 1,4 мільярда євро (близько 1,5 мільярда доларів) із доходів від заморожених російських активів.

Президент України Володимир Зеленський 24 червня змінив командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова.

Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції поблизу Вовчанська та Стариці, а російські сили нещодавно просунулися поблизу Сіверська та Торецька.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Українські сили контратакували і нещодавно відновили деякі тактичні позиції на північний схід від міста Харкова. 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в сіверському напрямку на тлі триваючих наземних атак у цьому районі. 23 червня опубліковано геолокаційні кадри, на яких видно, що елементи російського 119-го гвардійського повітряно-десантного (ВДВ) полку (106-ї гвардійської дивізії ВДВ) встановлюють російський прапор на південному сході Роздолівки (на південь від Сіверська).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські сили нещодавно просунулися в Торецькому напрямку. Геолокаційні кадри показують, що ті просунулися на схід від Дружби (на північний схід від Торецька).

24 червня російські війська продовжували наступальні операції поблизу Малої Токмачки (на північний схід від Роботиного).

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Український журналіст Юрій Бутусов повідомив, що українські сили завдали удару з HIMARS по російському автобусу, легковому та вантажівковому автомобілям з російським персоналом у Бурчаку (приблизно 78 км на південь від міста Запоріжжя).

24 червня тривали позиційні бої на східному (лівому) березі Херсонської області під Кринками.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Джерело

Новини Запоріжжя