Карта бойових дій в Україні 24 червня

Карта бойових дій в Україні 24 червня.

Карта бойових дій в Україні 24 червня. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 24 червня, в Україні розпочався 852 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 24 червня.

Міністерство оборони Росії звинуватило українські війська у нанесенні короткого удару ATACMS по окупованому Севастополю 23 червня. Російські блогери широко критикували Міноборони Росії та російську окупаційну владу в Криму за неспроможність запобігти удару та достатньо захистити цивільне населення.

Українські війська завдали удару по командному пункту російського мотострілецького полку в Нехотєївці Бєлгородської області.

Нещодавні кадри, зроблені дроном, на яких показано, як російський солдат страчує пораненого товариша по службі, є прикладом жорстокої культури, яка поширена в Збройних силах Росії.

Південна Корея зайняла твердий підхід проти Росії після нещодавньої інтенсифікації російсько-північнокорейської співпраці, що свідчить про те, що спроби Росії погрожувати Сеулу відмовити Україні в допомозі провалилися.

Російські війська нещодавно захопили Шуми та просунулися в районі Донецька та Роботиного.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Українські сили здійснили контратаку на північ і північний схід від міста Харкова на тлі продовження наступальних операцій Росії в цьому районі. Тривають бої поблизу Вовчанська та в його межах, а 23 червня російські війська завдали удару по Липцях (північний захід Харківської області) 23 плануючими бомбами.

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська продовжували наступ уздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна 22 і 23 червня, але не зробили підтвердженого наступу. 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

22 і 23 червня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, однак підтверджених змін лінії фронту не було. 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

Російські війська нещодавно просунулися в західній Запорізькій області на тлі продовження позиційних боїв у цьому районі. Геолокаційні кадри показують, що російські війська нещодавно просунулися на північний схід від села Роботино. 

Карта бойових дій.Карта бойових дій. Фото: understandingwar.org

23 червня тривали позиційні бойові дії на східному (лівому) березі Херсонської області, в тому числі поблизу Кринок та на островах у дельті річки Дніпро.

Джерело

Новини Запоріжжя