Жителі Комишувахи про нічний удар: «Дітей замотали в ковдру та посадили в коридор», — ВІДЕО — Новини Запоріжжя

У ніч проти 18 вересня війська РФ атакували селище Комишуваха Запорізького району. Дві людини загинули, ще п’ятеро отримали поранення. Одна людина знаходиться у лікарні.

Запорізька обласна військова адміністрація опублікувала розповіді очевидців події.

Пізно ввечері ворог поцілив по приватному будинку в Комишуваській громаді. Будівля була зруйнована вщент, а на її місці зайнялась пожежа. З вогню рятувальники витягли 72-річного пана Миколу. Чоловік зараз перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості.

«У пацієнта мінно-вибухова травма. Він отримав уламкові ушкодження гомілки, пошкодження м’яких тканин стопи, забій грудної клітини з переломом ребер. Чоловік оперативного втручання не потребує, йому надається вся необхідна допомога», — прокоментував стан постраждалого лікар-хірург.

Дружина пораненого чоловіка Надія на момент ворожої атаки знаходилась в гостях у дітей в Запоріжжя.

«Усе вигоріло. Ніякої ниточки не лишилось. Я в чому поїхала, в тому й залишилась. Згоріли всі документи. Зараз із дітьми купимо якийсь одяг чоловіку та повеземо йому в лікарню», — поділилась пані Надія.

Сусідні будинки отримали значні ушкодження. Вибиті вікна, зруйновані дахи, тріщини в стінах — такої шкоди завдала вибухова хвиля. Поруч із місцем влучання опинилась й Ольга. Напередодні удару вона разом зі своїми двома дітьми приїхала провідати бабусю.

«Все сталось раптово. Умить все посипалось, піднявся пил, дим від пожежі почав проникати до нашого будинку. Ми дітей замотали в ковдру та посадили в коридор, де немає вікон. Слава богу, їх не поранило. Тільки отримали сильний стрес і шок», — розповіла Ольга.

Благодійні організації надають мешканцям гуманітарну та психологічну допомогу. Наслідки ворожого авіаційного удару усувають аварійні служби.

Нагадаємо, вночі російські війська вдарили по Комишуваській громаді Запорізького району. Двоє людей загинули, п’ятеро отримали поранення. 71-річного чоловіка доставили до лікарні. Він отримав мінно-вибухові травми, уламкові поранення та переломи ребер. Пошкоджено десятки будинків, один зруйновано вщент. Фото наслідків удару можна знайти за посиланням.

Вісім ударів КАБами та 64 атаки безпілотниками: наслідки обстрілів Запорізької області 17 вересня, — ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя