Фінансували російську агентуру: у Запоріжжі пройшли обшуки по справі підпільних брокерів Webmoney — Новини Запоріжжя

Служба безпеки та Бюро економічної безпеки викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, які працювали через заборонену в Україні російську платіжну систему Webmoney.

Про це повідомляє СБУ.

Частина переказів через цю платформу була призначена для фінансування російської агентури в Україні. У десяти регіонах викрили 12 ділків, які підозрюються у незаконній діяльності.

За даними слідства, учасники «схеми» нелегально приймали електронні кошти від клієнтів, у тому числі з РФ, а потім конвертували їх у потрібну валюту і переводили на банківські реквізити або в готівку.

У такий спосіб з початку повномасштабної війни ділки провели через свої обмінники десятки мільйонів гривень. З кожної транзакції вони мали свій «відсоток». Клієнтів шукали на спеціалізованих сайтах, де розміщували рекламні оголошення.

Під час обшуків у Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській та Вінницькій областях вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони та банківські картки із доказами злочинів.

Наразі всім 12 фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх дій за ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Вирва на кладовищі та засмічена територія: екологи розповіли про наслідки авіаудару по Запоріжжю, — ФОТО

Джерело

Новини Запоріжжя