«Європейський проспект»: у центрі Запоріжжя демонтували незаконні рекламні конструкції, — ФОТО — Новини Запоріжжя

У Запоріжжі продовжують реалізовувати проєкт «Європейський проспект». В його рамках проспект Соборний має отримати сучасний європейський вигляд та позбутися незаконних рекламних конструкцій та малих архітектурних форм.

Про це повідомляє Запорізька міська рада.

«Ми не плануємо зупинятися лише на проспекті Соборному. Однак саме головний проспект міста має стати прикладом для інших вулиць Запоріжжя. На його прикладі запоріжці мають побачити, що наше місто дійсно може стати європейським, зі справжніми європейськими вулицями та проспектами. Зрозуміло, що у подальшому цей досвід буде впроваджуватися і на інших вулицях, проспектах Запоріжжя», — зазначила секретар міської ради Регіна Харченко.

Важливий напрямок цієї роботи — демонтаж незаконно встановлених кіосків та зовнішньої реклами. Ця робота у Запоріжжі виконується не лише на проспекті Соборному, але й на інших вулицях міста. Перший крок у цьому напрямку — прийняття рішення виконавчого комітету про демонтаж незаконно розміщеної споруди. Після цього власник отримує час на самостійний демонтаж об’єкта. Якщо він цього не зробив — демонтаж проводять комунальники або підрядники.

Сьогодні такі роботи виконувалися на будинку по вулиці В. Зайцева, 10. Будинок розташований поряд з проспектом Соборним. Тут підрядники демонтували незаконно встановлені рекламні конструкції на будівлі. До роботи було залучено робітників та техніку.

«Ще у 2021 році було прийняте рішення виконавчого комітету про демонтаж незаконно встановлених рекламних конструкцій на цьому будинку. Металеві конструкції рекламного характеру та інше було тут розміщене без жодних дозвільних документів. До роботи залучено підрядника, «Муніципальну варту» для забезпечення громадського порядку, районну адміністрацію та поліцію», — розповіла начальниця відділу управління об’єктами благоустрою департаменту муніципального управління міської ради Ольга Бондаренко.

«Європейський проспект» впроваджується в рамках проєкту «Сенси Запоріжжя», який розрахований на 2024-2026 роки.

Через тотальний кадровий дефіцит до окупованого Бердянська командирують комунальників з Твері

Джерело

Новини Запоріжжя