Для чотирьох дитячих будинків сімейного типу придбають житло у Запоріжжі за кошти з державної субвенції | Новини Запоріжжя

Понад 33 мільйони гривень державної субвенції спрямують на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, які тимчасово переїхали до Запоріжжя.

Про це повідомили у Запорізькій обласній державній адміністрації.

Між трьома переміщеними дитячими будинками сімейного типу розподілять 25 мільйонів гривень і придбають оселі. Залишок коштів спрямують на придбання ще однієї оселі для новоствореного дитячого будинку сімейного типу. Відомо, що одна з жінок виховує вісім дітей, і їй потрібно збільшити площу житла, а інша – самостійно доглядає за п’ятьма дітьми, серед яких є дитина з інвалідністю. Невдовзі рішення про придбання житла ухвалить міськвиконком Запоріжжя.

«Обласною службою у справах дітей вивчено питання по всіх дитячих будинках сімейного типу у Запорізькій області. 15 з них знаходяться за кордоном, 15 – на території України, 10 – у місті Запоріжжя, 7 із них – внутрішньо переміщені. Субвенція надана для того, щоб придбати домівки для переміщених дитячих будинків сімейного типу. З 40 опитаних сімей 8 зголосилися придбати житло на території України, зокрема, 5 – у місті Запоріжжя. На момент прийняття відповідної постанови Кабінету Міністрів у нас залишилося три сім’ї, – зазначила начальниця Служби у справах дітей Запорізької ОДА Антоніна Матвєєва. 

Стало відомо, коли планують відкрити першу запорізьку підземну школу

Джерело

Новини Запоріжжя