«Дитина робила уроки, врятувало правило двох стін»: запоріжці розповіли про авіаудари по місту, — ВІДЕО — Новини Запоріжжя

Третю добу поспіль російські війська обстрілюють Запоріжжя. Ввечері 24 вересня ворог знову завдав серію авіаударів. Зруйновано приватний будинок у Комунарському районі, ще понад 30 — зазнали пошкоджень.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Микола Олексійович проживає на сусідній вулиці від місця прильоту. Під час ворожої атаки він знаходився вдома.

«Був у кімнаті. Почув десь о 21:30 сильний вибух. Як начебто здвигнулася земля. Поруч — школа. Скло повилітало. Ми прийшли на місце прильоту, тут вже розбирали завали. Працював спецтранспорт, пожежники», — розповів чоловік.

Від ворожого обстрілу постраждала ще одна сім’я. Будинок запоріжців зазнав руйнувань, а дитина дивом вціліла. Врятувало правило «двох стін».

«Дитина робила уроки за столом біля вікна. Після першого прильоту всі разом вийшли у коридор — за дві стіни. Це й врятувало. На щастя, ніхто не постраждав», — зазначив батько школяра.

Пані Анжела теж мешкає неподалік. Знає сусідів та постраждалих. Одразу ж приїхала на місце ворожої атаки, аби надати першу допомогу.

«Тривога пролунала, і стався вибух. І не один, а три-чотири. Ми одразу зібралися та прийшли з медикаментами сюди. Бо знаємо людей, які тут живуть», — поділилася жінка.

Внаслідок ударів постраждали сім людей. Четверо з них отримали допомогу на місці та відмовилися від госпіталізації. Двоє вже виписалися з лікарні. Ще одна жінка перебуває в реанімації у важкому стані. Влучання зафіксовані на території кладовища та у приватному секторі.

Російські війська вбили FPV-дроном мешканця Запорізької області

Джерело

Новини Запоріжжя