Депутатка та заступниця голови сільради в Запорізькій області підозрюється в колабораційній діяльності — Новини Запоріжжя

Після початку повномасштабного вторгнення депутатка Камянсько-Дніпровської міської ради від партії «Наш край» та водночас заступниця голови Водянської сільської ради перейшла на бік російських окупаційних військ.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Окупанти призначили зрадницю на посаду «исполняющей обязанности главы Водянской сельской военно-гражданской администрации». На посаді колаборантка сформувала штат псевдоустанови з числа прихильників «русского міра», відновила роботу навчальних закладів за російської програмою та перереєстровувала комунальні підприємства на юридичних та фізичних осіб з РФ. Також зрадниця примушувала фермерів та підприємців району підтримувати російські війська та вимагала грошові кошти, у разі не згоди погрожувала переслідуваннями та «блокуванням» бізнесу.

Зрадниця також налагоджувала систему оподаткування за російськими законами, розпоряджалась коштами та майном, захопленими окупаційною адміністрацією. Крім того, ворожа поплічниця організувала масштабну кампанію за «приєднання» регіону до складу Росії.

Наразі фігурантці справи повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.

Позбавляли свободи та примушували до тяжких робіт в окупації: запорізькі слідчі повідомили про підозру чотирьом зрадникам

Джерело

Новини Запоріжжя