Депутати виїжджали на відпочинок за кордон під приводом відрядження: викрито злочину схему в Запорізькій області — Новини Запоріжжя

44-річний голова однієї з селищних рад Запорізького району організував схему систематичного незаконного виїзду місцевих депутатів за кордон. Наразі трьом учасникам злочинної схеми повідомлено про підозру.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області та Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, голова сільради разом з секретаркою цієї ж ради та директорку регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування розробили злочину схему. Вони розробили рішення, протоколи, розпорядження, а також фейкові листи-запрошення за кордон. Таким чином під приводом проведення різних заходів та супроводження гуманітарних вантажів посадовці виїжджали за межі України на відпочинок.

Наразі встановлено три факти перетину державного кордону депутатами селищної ради в особистих цілях за вказаною схемою.

Трьом фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нарахували премій родичам на 1,8 мільйона гривень: посадовців оріхівської лікарні підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Джерело

Новини Запоріжжя