Будинок неодноразово потрапляв під обстріли: з прифронтового Оріхова евакуювали літню жінку — Новини Запоріжжя

До Запоріжжя організували евакуацію 72-річної Людмили Василівни з Оріхова, яка сама проживала у багатоквартирному будинку. Всі інші мешканці вже залишили двоповерхівку.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Жінка живе на околиці Оріхова, до лінії бойового зіткнення — менше ніж п’ять кілометрів. Щоб дістатися до її адреси, евакуаційній групі поліцейських довелося швидко перетинати небезпечну промзону.

Літня жінка 35 років мешкає в Оріхові. Каже, що серце крається, коли бачить, як щодня його нищать окупанти. Тут, на околиці міста, вже немає жодної вцілілої будівлі. Також жінці дуже болить за найменших українців, в яких росіяни вкрали дитинство.

Її будинок вже неодноразово потрапляв під атаку ворога. Обігріти взимку квартиру неможливо — відсутні вікна, немає ані світла, ані води, ані опалення.

Тож задля власної безпеки вона погодилася на вмовляння поліцейських евакуюватися за умови, що її котів і собак будуть годувати.

Дорогою до Запоріжжя пенсіонерка ділиться, що має вади здоров’я, з собою прихопила лише найнеобхідніше — документи, милиці та краплі для серця.

В Запоріжжі їй підшукали безплатну кімнату в одному із хостелів для переселенців, де можна пережити зиму в теплі та відносній безпеці.

Жителів Запоріжжя попереджають про тимчасове обмеження руху на ДніпроГЕС: організують об’їзд

Джерело

Новини Запоріжжя