Бив руками та ногами, різав пальці: на Запоріжжі військового коменданта підозрюють у жорстокому поводженні з населенням

Шеврон поліції. Суспільне Вінниця

Російському військовослужбовцю, незаконно призначеному військовим комендантом тимчасово окупованого смт Михайлівка Запорізькій області, заочно повідомили про підозру. За даними слідства, він викрадав та катував жителів Василівського району.

Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомили в пресслужбах Запорізької обласної прокуратури та ГУ Нацполіції області.

За даними слідства, навесні 2022 року командир однієї з військових частин ЗС РФ, обіймаючи посаду "військового коменданта смт Михайлівка", організовував катівні, де особисто жорстоко допитував цивільних. Зокрема, у квітні 2022 року разом із іншими російськими військовими увірвався до будинку місцевого жителя та, погрожуючи вогнепальною зброєю, заволодів його майном:

"Підозрюваний віддав наказ підлеглим відвезти чоловіка до створеної ними військової комендатури, де окупанти схиляли йог до співпраці, а коли той висловив супротив, почали катувати. Потерпілого помістили до камери, де впродовж чотирьох днів комендант бив руками та ногами, різав пальці, вибивав зуби та зачиняв у вузькому приміщенні, де можна тільки стояти", — йдеться в повідомленні.

Підозрюваний у жорстокому поводженні з цивільним населенням. Нацполіції в Запорізькій області

Фігуранту заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За скоєне йому загрожує до 12 років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Джерело

Новини Запоріжжя