9 профільних класів російських силовиків: як мілітаризують дітей на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

Мілітаризація дітей на тимчасово окупованих територіях Запорізької області набирає обертів. Російська псевдовлада відкриває спеціалізовані класи та «навчально-патріотичні» організацій, змушуючи дітей туди вступати.

Про це повідомив рух спротиву «Жовта стрічка».

Нині на тимчасово окупованій території Запорізької області вже працює дев’ять профільних класів російських силовиків. Там вчиться близько 200 дітей. З них 50 школярів середньої школи вже «прийняли присягу». Щоправда, частина з них – діти російських військових та «спеціалістів», яких завезли на окуповану територію.

«Наші люди намагаються відмежувати своїх дітей від таких «активностей», проте росіяни умисно відкривають такі класи у селах, де клас на паралелі один і в батьків немає жодної альтернативи», – зазначає рух спротиву.

Окрім цього, в Запорізькій області діють близько 50 російські «навчально-патріотичні» організацій, зокрема, «Движение первых», «Воин», «Роспатриот» тощо. При цьому одне лише «Движение первых» має на окупованій частині Запорізької області 147 відділень.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», за невідвідування захоплених росіянами шкіл батьків дітей залякують штрафами, обмеженням та позбавленням батьківських прав.

Російські пропагандисти поширюють дезінформацію про те, що ЗСУ відновили атаки на Запорізьку атомну станцію

Джерело

Новини Запоріжжя